Afacerea consta in producerea covrigilor, cu mac si sare, cu susan sau numai cu sare si comercializarea lor in stare calda, la locul de productie, respectand anumite elemente cheie ce vor fi prezentate mai jos.

Piata:

 

 

Afacerea se preteaza in orice oras unde numarul de locuitori depaseste 10.000, consumatorii facand parte din toate categoriile sociale, avand orice varsta. Segmentul de piata reprezentativ este alcatuit din salariati care nu au posibilitatea sa serveasca masa de pranz in unitatea la care lucreaza, elevi si studenti, care cumpera produse alimentare in pauza de masa, navetisti care tranziteaza orasul cu diverse probleme.

 

Spatiul comercial:

 

Spatiul comercial in care se desfasoara activitatea de productie si comercializare reprezinta elementul cheie al afacerii. Se recomanda comercializarea numai in cadrul punctului de lucru unde covrigii sunt produsi, piata pierzandu-si din interes daca produsul este distribuit in alte locuri.

  • Pozitie:

Volumul vanzarilor este puternic afectat de pozitia spatiului comercial. Sunt de preferat zonele aglomerate ale orasului, cele din jurul pietelor, institutiilor, scolilor, autogarilor sau garilor, etc. In aceste zone, spatiul trebuie sa fie vizibil sa aiba o pozitie de trafic pietonal intens.

  • Dotari obligatorii:

Spatiul va avea minim 30 mp, trebuie sa fie racordat la apa curenta, canalizare, energie electrica. Un element optional, dar esential este racordul la gaze naturale; in lipsa acestuia se poate lucra cu incarcaturi de aragaz (firma noastra utilizeaza aceste incarcaturi, in Drobeta Turnu Severin neexistand gaze).

  • Cos de evacuare cuptor:

Cladirea din care face parte spatiul comercial trebuie sa permita constructia facila a unui cos de evacuare pentru cuptor.

Utilaje :

Cuptorul - este foarte important, de elementele sale constructive depinzand calitatea covrigilor. Firma noastra va pune la dispozitie un cuptor din caramida cu flacara directa perfectat de noi continuu pentru a atinge un randament energetic si o calitate a produsului cat mai ridicate.
Malaxor - folosit pentru framantarea aluatului.
Cazan - pentru fierberea covrigilor
Masa - pentru modelare.
Jgeab colector - pentru aranjarea covrigilor pe paletele cu care sunt introdusi in cuptor si pentru colectarea covrigilor copti.

Materie prima :

Covrigii contin faina alba, tip 550, sare de sac, ulei vegetal, zahar, drojdie, mac si susan.

Personalul :

Personalul este format dintr-un cocator, unul - doi modelatori si un vanzator.

Reteta de fabricatie :

Reteta de fabricatie a fost perfectata de-a lungul celor sase ani de experienta ai firmei noastre. Cu ajutorul acestei retete si asigurand un nivel ridicat al calitatii materiilor prime (fainii, uleiului, drojdiei) se obtine un produs apreciat din punct de vedere al calitatii de consumatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Model de calculatie lunara:

Venituri

1.500 buc/zi x 30 zile/luna x .x.4.000 lei/buc = 180 mil. lei

Cheltuieli

materie prima - 40 mil. lei

salarii - 30 mil. lei

chirie - 16 mil. lei

energie - 40 mil. lei

diverse - 10 mil. lei

TOTAL - 136 mil. lei

Profit brut

44 milioane lei

Acest model este orientativ si foloseste o productie zilnica medie de 1.500 buc, ceea ce reprezinta un minim, in realitate, o pozitie buna a spatiului determina o vanzare medie de aprox. 3.000 buc.